بازار رمز ارز ها ، فاركس و كسب و كار بازار رمز ارز ها ، فاركس و كسب و كار .

بازار رمز ارز ها ، فاركس و كسب و كار

تنظيم اهداف شغلي و مالي

تنظيم هوشمندانه اهداف شغلي و مالي و دست‌يابي به آن‌ها


دست‌يابي به پيشرفت شغلي و موفقيت مالي خواسته هر فردي در طول دوران كاري‌اش است. اما متاسفانه اكثر افراد از اصول و روش‌هاي رسيدن به اين موفقيت آگاه نيستند.

 اغلب انسان‌ها سخت كار مي‌كنند بدون آن كه پيشرفتي در كارشان حاصل شود. اين امر سبب ايجاد احساس عدم شايستگي و توانايي جهت انجام كارها در اين افراد مي‌شود.

آيا شما نيز تا به حال چنين حسي را تجربه كرده‌ايد؟ اگر جواب‌تان مثبت است، احتمالا دوست داريد كه دليل اين عدم پيشرفت را بدانيد و هم‌چنين ياد بگيريد كه چگونه و به چه طريقي مي‌توانيد در زمينه مالي و شغلي فرد موفقي باشيد؟

اصلي‌ترين دليل عدم پيشرفت‌ افراد در زمينه‌ي شغلي و مالي نداشتن هدف است، در واقع شما كارهاي‌تان را از روي عادت و بدون انگيزه انجام مي‌دهيد. پس براي حل اين مشكل و موفقيت بايد شروع به هدف‌گذاري و تعيين اهداف خود كنيد. اليزابت كراكا مربي اجرايي و مدير ارشد استراتژي در اين باره مي‌گويد: «از مزاياي تعيين اهداف اين است كه واقعا به خودتان كمك مي‌كنيد تا به آن‌چه مي‌خواهيد دست يابيد. شما بايد از خواسته‌ي قلبي خود و مسيري كه بايد براي رسيدن به اين خواسته طي كنيد، آگاه باشيد.» 

در ادامه به بررسي روش‌هاي صحيح و اصولي هدف‌گذاري مي‌پردازيم:

 

بدانيد كه چه خواسته‌هايي داريد

اولين قدم براي تعيين اهداف اين است كه نوع نگرش و خواسته‌هاي خود را مشخص كنيد و يك چشم‌انداز و تعريف مشخص براي زندگي خود داشته باشيد.

براي آگاهي از نوع نگرش و خواسته‌هاي خود ببينيد چه اموري شما را هيجان‌زده مي‌كند؟ اگر در انتخاب نوع كار خود آزاد بوديد، چه كاري را انتخاب مي‌كرديد؟ با پاسخ به چنين سوال‌هايي از خواسته‌هاي دروني خود آگاه شويد.

كراكا هنگام انجام اين تمرين با مراجعان خود متوجه مي‌شود كه اكثر مردم توانايي دستيابي به خواسته‌هاي خود را دارند، در واقع آگاهي از خواسته‌ي دروني سبب افزايش انگيزه جهت هدف‌گذاري در افراد مي‌شود و آن‌ها مي توانند به كمك اين اهداف به زندگي رويايي خويش دست يابند.

 

اهدافتان را هوشمندانه تنظيم كنيد

تكنيك تنظيم هوشمندانه‌ي اهداف يكي از راه‌كارهايي است كه آليسون تاسك مربي حرفه‌اي موفقيت و زندگي با مراجعين خود كار مي‌كند. اين تكنيك شامل ويژگي‌هاي زير است:

  • اهداف بايددقيق و با جزئيات كامل تنظيم شوند.
  •  ميزان پيشرفت اهداف بر اساس معيارهاي خاصي قابل اندازه‌گيري باشد. 
  •  اهداف بايد معقول و قابل دست‌يابي باشند.
  •  اهداف بايد با ارزش‌هاي شما سازگار باشند.
  •  اهداف بايد داري بازه زماني باشند. 

    تاسك مي‌گويد اگر اهداف شما از ويژگي‌هايي فوق برخوردار باشند، براي رسيدن به آرزوهاي خود شانس بيشتري خواهيد داشت. زيرا شما تمام حواس خود را روي اتفاق‌هاي مورد نياز براي دستيابي به اهداف متمركز مي‌كنيد. به عنوان مثال اگر مي‌خواهيد كاهش وزن داشته باشيد، گفتن اين جمله كه من مي خواهم وزنم را كاهش دهم درست نيست. به جاي آن مي‌توانيد بگوييد من براي عروسي بهترين دوستم تا ۶ ماه آينده ۱۰ كيليوگرم وزن كم خواهم كرد. هميشه اهداف خود را هوشمندانه و دقيق تنظيم كنيد.

 اهداف خود را روي كاغذ بياوريد

اين كه فقط در ذهن خود به اهداف‌تان فكر كنيد كافي‌ نيست، زيرا به احتمال زياد به علت مشغله‌ي ذهني در طول روز اهداف خود را فراموش خواهيد كرد. بهترين راه براي تعيين اهداف نوشتن آن‌ها است.

كراكا توصيه مي‌كند كه تنها به نوشتن اهداف اكتفا نكنيد بلكه بهتر است ليست را در جايي قرار دهيد كه هميشه بتوانيد آن را ببينيد. مي‌توانيد فايل ليست اهداف خود را روي صفحه رايانه خود قرار دهيد يا روي كاغذ نوشته و روي آينه يا درب يخچال بچسبانيد تا در ذهن‌تان ماندگار شوند.

هدف گذاري (set goals)

 براي اهداف خود برنامه عملي بنويسيد

تنها نوشتن اهداف نمي‌تواند سبب موفقيت‌تان شود، شما بايد يك برنامه عملي جهت رسيدن به هر يك از اهداف خود تنظيم كنيد. براي اين كار مي‌توانيد از راه‌كار پيشنهادي كراكا استفاده كنيد:

ابتدا‌ در بالاي صفحه خواسته‌هاي خود را با توضيحات كامل و كوچك‌ترين جزئيات بنويسيد. سپس ۵ هدف اصلي كه با رسيدن به آن‌ها به خواسته‌ي نهايي خود نزديك مي‌شويد را ليست كنيد. در مرحله‌ي بعد نام تمامي ماه‌هاي سال را در زير اهداف وارد كنيد و سپس ليست كارهايي را كه بايد هر ماه براي رسيدن به اهداف خود انجام دهيد، بنويسيد.

نوشتن يك برنامه‌ي عملي به شما كمك خواهد كرد كه آرزوها و اهداف خود را در دسترس و قابل دست‌يابي ببينيد و اين سبب افزايش اميد و انگيزه در شما خواهد شد.

بازه زماني مشخصي تعيين كنيد

هر دو مربي كراكا و تاسك توصيه مي‌كنند كه مدت زمان لازم براي دست‌يابي به اهداف‌تان را مشخص كنيد. سعي كنيد زماني كه در نظر مي‌گيريد كاملا واقع‌بينانه و منطقي باشد. به عنوان مثال اگر بخواهيد كه در طول ۱۲ ماه درآمد سالانه‌ي خود را چند برابر كنيد، به احتمال زياد شكست خواهيد خورد. زيرا زمان معقول براي دست‌يابي به اين ثروت چيزي در حدود پنج يا شش سال است.

براي زمان‌بندي هرچه بهتر مي‌توانيد از تقويم گوشي همراه خود يا برنامه‌هاي مشابه استفاده كنيد. فقط به اين نكته توجه كنيد كه تعداد اهداف معقولي را براي يك مدت زمان مشخص درنظر بگيريد. 

 

 اهداف بزرگ خود را به هدف‌هاي كوچك‌تر تقسيم كنيد

موفقيت و رسيدن به اهداف بزرگ به زمان زيادي نياز دارد، گاهي اوقات اين امر سبب مي‌شود تا شما حس شكست و نااميدي داشته باشيد. براي داشتن انگيزه‌ي دائمي و اجتناب از اين حس بهتر است كه اهداف بزرگ خود را به هدف‌هاي كوچكتري كه در بازه‌هاي زماني كوتاه‌تر مانند يك هفته مي‌توانيد انجام دهيد تقسيم كنيد.

به گفته تاسك اهدافي كه با واحد‌هاي كوچكتري تقسيم شده‌اند شانس بيشتري براي دستيابي دارند. زيرا انجام هر يك از اين كارهاي كوچك ميزان اعتماد به نفس ما را افزايش مي‌دهد در نتيجه انگيزه‌ي بيشتري جهت ادامه كار به‌ سوي هدف بزرگ‌تر خواهيم داشت.

 

 در قبال اهداف خود حس مسئوليت داشته باشيد 

داشتن حس مسئوليت‌پذيري در قابل اهداف‌تان شانس موفقيت شما را افزايش مي‌دهد. براي افزايش اين حس مي‌توانيد برنامه‌ها و اهداف خود را با فردي مانند همسر، دوست نزديك يا يك متخصص به اشتراك بگذاريد و از او بخواهيد تا ميزان پيشرفت شما را هفته به هفته پيگيري كند.

البته بهترين كار اين است كه به جاي پاسخ‌گويي به شخص ديگر، سعي كنيد تا در قبال خودتان مسئوليت‌پذير و پاسخ‌گو باشيد. براي اين كار از خود بپرسيد كه چرا بايد به اين هدفم برسم و دلايل اهميت و مهم بودن هدف‌ را براي خود توضيح دهيد.

 

ميزان پيشرفت خود را اندازه‌گيري كنيد

بخش مهمي از هدف‌گذاري هوشمند نظارت بر ميزان پيشرفت است. هر چند وقت يك بار  ليست كارهاي انجام شده و همين‌طور كارهاي عقب افتاده‌ي خود را بررسي كنيد و تغييرات لازم را جهت نتيجه‌گيري هرچه بهتر در برنامه‌ي خود اعمال كنيد. 

تاسك هر دو‌ هفته يك‌بار از مراجعين خود مي‌خواهد كه ميزان پيشرفت خود را در يك هدف اندازه‌گيري كنند و به خود امتيازي مابين ۱ تا ۱۰ بدهند. اين كار به آن‌ها كمك مي‌كند تا ديد بهتر و واضح‌تري نسبت به موقعيت خود داشته باشند. شما مي‌توانيد تا پيشرفت‌هاي خود را جشن بگيريد و به اين ترتيب انگيزه و انرژي فراواني براي ادامه مسير كسب كنيد.

از موفقيت‌هاي ديگران انرژي و انگيزه بگيريد

مقايسه كردن توانايي‌ها و موفقيت‌هاي خود با ديگران يكي از موانعي است كه سبب نااميدي و احساس شكست در شما مي‌شود. با توجه به اين كه امروزه بيشتر مردم موفقيت‌هاي خود را در شبكه‌هاي اجتماعي به اشتراك مي‌گذارند، بايد سعي كنيد كه به آساني در دام مقايسه خود با ديگران نيفتيد.

كاراكا مقايسه خود با ديگران را گرداب سياه بدبختي مي‌نامد و مي‌گويد: «تمركز روي ساير انسان‌ها تمام انرژي شما را خواهد گرفت و بنابرين شما نخواهيد توانست تا حركت مفيد و روبه رشدي جهت دست‌يابي به اهداف خود داشته باشيد.»

به جاي حسادت و مقايسه‌ي خود، افرادي كه قبلا به اهداف مورد نظر شما رسيده‌اند را پيدا كرده، با آن‌ها ارتباط برقرار كنيد و بخواهيد كه نكات مفيد و كاربردي را در رابطه با نحوه‌ي انجام كار در اختيار شما قرار دهند.

 

 از شكست هاي خود درس بگيريد

اگر براي دست‌يابي به هدفي در ليست خود به مشكلي برخورد كرديد، اجازه ندهيد احساس شكست و نااميدي بر شما غالب شود به جاي آن ببينيد كجاي كار اشتباه عمل كرده‌ايد و چرا كارها درست پيش نمي‌رود. شايد روش درستي براي انجام كار انتخاب نكرده‌ايد و بايد روش جديدي را امتحان كنيد. حتي در بعضي موارد نياز است كه تغييراتي در هدف خود بوجود بياوريد.

مهم ترين اصل اين است كه بدانيد راه‌هاي فراوان و متفاوتي براي رسيدن به اهداف‌تان وجود دارد و شما مي‌توانيد با توجه به شرايط راهكارتان را تغيير دهيد و بهترين و موثرترين روش را انتخاب كنيد.

 

منبع


برچسب: ،
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۹ ارديبهشت ۱۴۰۱ساعت: ۱۲:۰۱:۲۵ توسط:فاركس موضوع:

{COMMENTS}
ارسال نظر
نام :
ایمیل :
سایت :
آواتار :
پیام :
خصوصی :
کد امنیتی :